Dagje Dallas

Soms gingen de jinglezangers een dag vanuit Amsterdam heen, een dag zingen in Dallas en dan weer een dag terug. In 3 dagen heen en weer naar Dallas voor een Sky Radio jinglesessie.

Sky Radio Dallas 1994

Gitarist Bud Guin doet Sky logo, de blazers en de strijkers spelen een backingtrack in, en het nog volledig Amerikaanse jinglekoor, dus zonder Nederlanders. Chris Kershaw, Jim Clancy, Kay Sharpe, Abby Holmes, Judy Parma, Craig Clancy en Dan Alexander.

Sky Radio Dallas 1995

2 december 1995 - Marjolein Spijkers (Spike), Pim Roos en Edward Reekers zijn de Nederlanse leden van het koor. En dat is voor het eerst. Het vaste team Amerikanen bestaat uit: Chris Kershaw, Kay Sharpe, Abby Holmes en Dan Alexander. Jinglecomponist Gerald Stockton is er ook. Luister ook vooral goed hoe Jon Wolfert probeert in het Nederlands 100.7 FM te zeggen.

Sky Radio Dallas 2003

16 juni 2003 - Marjolein Spijkers, Pim Roos en Herman van Doorn zijn de Nederlanse leden van het koor. De Amerikanen zijn: Chris Kershaw, Kay Sharpe, Greg Clancy en Carolyn Kershaw. Wie kan er nou níet meezingen met deze jingle? "The weekend is a time for fun a time to relax and a joy for everyone for everything you do Sky Radio has the music for you. Sky Radio."

De vaste bas van Sky Radio

Wat in Nederland Pim Roos is (zie foto hieronder), is in Dallas Jim Clancy (zie video rechts). Bass-jingle-zanger eerste klas, met een klank alsof je een eikenhouten kast verschuift. Dat geldt trouwens voor beide heren.

Jim in de VS deed de baspartijen voor Sky Radio als Pim er niet was. Jim Clancy is de vader van jinglezanger Greg Clancy. Deze video is uit 1994.

Vliegen in een BUMA ?

Het gerucht ging dat het vliegtuigje van Jon Wolfert de code BUMA had, als knipoog naar de Nederlandse autuersrechtenorganisatie die ook bij Jon in Dallas veel geld in het laatje heeft gebracht. Dat bleek niet waar te zijn. De werkelijke code is N77DX. Maar ook dat is niet zó maar bedacht. N als registratie van Amerika, 77 voor de AM-golflengte van WABC en DX als afkorting van het lange-afstandluisteren, waaraan Wolfert als radiofan ook verslaafd was geraakt.

Ook RSH kiest dagje Dallas

Regelmatig kiest óók de opdrachtgever voor een dagje Dallas. Of meer. In deze video zie je Markus Wegmann en zijn collega van RSH, Radio Schleswig-Holstein in het uiterste noorden van Duitsland. De custom tracks voor het nieuwe jinglepakket zijn in Dallas opgenomen onder leiding van Chris Kershaw en met technicus David Garcia. De zangstemmen zijn later opgenomen in de Fendal Sound Studio in Loenen. Das bringt Gute Laune.

Jon Wolfert bespreekt met Paul West een cut uit Portraits, het 1989 Sky Radio pakket van JAM en Top Format.

Links: Het tastbare resultaat van de eerste jaren Sky Radio sessies in Dallas.

Deel deze pagina