Het gevoel van... de sponsors

Wat betekent het Breda Jazz Festival voor onze hoofdsponsors, voor hun bedrijf en voor hen persoonlijk? Wat maakt dat zij het festival een warm hart toedragen? En wat is hun mooiste herinnering? We vroegen het drie van hen.

Door Hanneke Griffioen

Laurens Klep

Horeca Account Manager bij AB-Inbev

Wat betekent het Breda Jazz Festival voor jou en je bedrijf? Voor mij persoonlijk is het Breda Jazz Festival dé ideale invulling voor het Hemelvaartsweekend. Ik ben dan alle dagen in de stad, zie veel optredens en natuurlijk horecaondernemers. Voor AB-Inbev is het Breda Jazz Festival het eerste Bredase festival van het jaar, waar Jupiler en mensen elkaar ontmoeten. De Brouwerij is sponsor vanaf het eerste festival in 1971. Wat maakt dat je het Breda Jazz Festival een warm hart toedraagt? Een goede omschrijving is ‘een weerzien in het zonnetje’, naar muziek luisteren met een glas in de hand, liefst in de zon. Ik ontmoet tijdens het festival veel mensen. Sommige mensen kom ik zelfs alleen maar tijdens het festival tegen, dat is bijzonder. Wat is je mooiste herinnering? Dat is een lastige, ik heb veel mooie herinneringen. De meest indrukwekkende opening vond ik die met trombones op het podium, met na de laatste tonen het allereerste confettikanon. Een memorabele herinnering heb ik aan de ‘after hours’ in Hotel Keyser, met een glas bier aan de bar met voorzitter Bart Wouters. En bijzonder is de Willem Merkx tuin: een oase van rust en gezelligheid tussen het geweld van de grote pleinen.

Rob de Lepper

Commercieel directeur bij Van Dijnsen Installatietechniek & Beveiligingen

Wat betekent het Breda Jazz Festival voor jou en je bedrijf? We zijn al heel lang hoofdsponsor, het was en is een kans om als Bredase ondernemer iets te betekenen voor de stad. We voelen ons verbonden met de stad, met de cultuur, en jazz hoort daarbij. Op zondag wonen we met onze relaties het Gospelconcert in de Grote Kerk bij. In ons nieuwe bedrijfspand is de kelder omgetoverd tot een bruin café, waar we weer een relatiebijeenkomst van het festival kunnen organiseren. Wat maakt dat je het Breda Jazz Festival een warm hart toedraagt? Ik werk sinds 2006 bij Van Dijnsen Installatietechniek & Beveiligingen en ben sinds die tijd ook vaste bezoeker van het Breda Jazz Festival. Op Hemelvaartsdag, vrijdag en zondag ben ik zéker in de stad. De sfeer is geweldig, met de vele verschillende bands die door de hele binnenstad optreden. Wat is je mooiste herinnering? Ik heb goede herinneringen aan de concerten in De Avenue, een prachtige en sfeervolle locatie. Op onze relatiemiddagen is vaak Along comes Mary te gast, fantastisch! Ook de Slampampers vind ik erg goed.

Alphons van de Ven

Wat betekent het Breda Jazz Festival voor jou en je bedrijf? Vanwege ons kantoor in Breda hadden we in eerste instantie interesse om podiumsponsor te worden. Al pratend werden we enthousiast om per 2020 hoofdsponsor te zijn, een mooie manier om bij te dragen aan het festival. Dit jaar draaien we tijdens #DigiJazz uiteraard ook weer mee in sponsoring. En hopelijk volgend jaar als hoofdsponsor weer op de normale wijze!

Wat maakt dat je het Breda Jazz Festival een warm hart toedraagt? Muziek verbindt. Het Breda Jazz Festival is erg gevarieerd, qua muziek, muzikanten en locaties. Dat maakt dat er voor iedereen iets interessants bij zit. De veelzijdigheid van het festival en de muziek en de betekenis voor de stad maken dat wij dit evenement steunen. Goed dat dit jaar het festival digitaal plaatsvindt, zo blijft de jazz vibe er in.

Wat is je mooiste herinnering? In 2019 was dat het podium voor Hotel Nassau. Het was super weer, de entourage met terras en staplaatsen voor het podium en de geweldige muziek maakten het af. De combinatie van muziek en de historische binnenstad van Breda zorgt dat het Breda Jazz Festival altijd leuk en sfeervol is.

Deel deze pagina met anderen